Covrigei cu mere de Voinești (rețete românești pe gustul tău)
Se zice că dacă mănânci în fiecare zi un... frumos de Voinești, întinerești! La măr mă refer, dar ce credeați? La fructul care ne-a adus ispita cunoașterii... și alungarea din Rai. Rețeta de azi cu mere de Voinești se gătește, după cum se va vedea mai departe:
04 Noiembrie 2015, 08:57
Ai trebuință de: 500 g făină, 125 g unt, un vârf de cuţit de sare, un cubuleţ de drojdie, 200 ml lapte, două pliculeţe de zahăr vanilinat, 100 g zahăr, rom, 3 mere, zahăr pudră, o lămâie.
Cum se prepară: Merele se descojesc şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se stropesc cu puţin suc de lămâie, ca să nu se oxideze, şi se lasă puţin deoparte. Făina se amestecă bine împreună cu untul, laptele călduţ în care s-a adăugat zahărul, drojdia, sarea, romul, zahărul vanilinat. Se frământă aluatul, înglobându-se şi merele rase. Se formează covrigei, ce se aşază pe o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se lasă până când se auresc şi se pudrează cu zahăr cât sunt calzi încă.
- rețetă culeasă din Voinești, Dâmbovița, și publicată în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun”, de Simona Lazăr, Editura Jurnalul, 2010