Gogoșari umpluți cu vinete (rețete românești pe gustul tău)
Campania de „conservărit” e pe sfârșite. Dar... chiar dacă vinetele din piață sunt cam mărunțele, încă pot fi folosite pentru vreuna dintre rețetele românești care îți sunt pe plac. Poate chiar aceasta de gogoșari umpluți cu vinete, care face deliciul oricărui amator de gusturi neobișnuite.
11 Noiembrie 2015, 10:48
Rețeta am aflat-o și eu într-o toamnă, la Prejmer, unde avea loc un... concurs de conserve pentru iarnă... știut fiind că gospodinele de acolo sunt tare pricepute la așa ceva.
Cum se prepară delicioasa rețetă?
Ai nevoie de 30 de gogosari mari, 15 vinete mijlocii, 2 kg de rosii, o capatana de usturoi, trei sferturi de litru de ulei, 3 linguri de miere, cateva foi de dafin, sare, piper.
Gogosarii se spala si se oparesc intregi timp de un minut. Abia apoi li se taie capacul, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava. Vinetele se curata si se taie in felii rotunde, groase de 1 cm, care se prajesc in ulei si se lasa sa se scurga pe o planseta. Cand s-au racit, feliile de vinete se impaneaza cu usturoi si se umplu cu ele gogosarii. Rosiile se curata de pielita, se toaca si se calesc usor in restul de ulei. Se adauga restul ingredientelor. Gogosarii se pun in borcane, iar deasupra se pune sosul de rosii. Se sigileaza si se lasa la bain-marie pentru 30 de minute.