Minitarte cu crema de nuci (rețeta Mioarei Stochiță)
Cărui copil nu-i plac dulciurile!? Şi cine poate alunga copilul din fiecare dintre noi, atunci când pe dinainte îţi trec minunile dulci ale Mioarei Stochiţă? De la ea am învăţat cum se pregătesc prăjiturile, plăcintele şi celelalte copturi "ca la Videle"...
22 Noiembrie 2022, 08:38
Adică, da, ca acasă la doamna Mioara, maestra dulciurilor noastre de fiecare weekend.
Ne-am obişnuit să o întâlnim prin mai toate târgurile de produse tradiţionale din Bucureşti şi pe la toate evenimentele organizate de Muzeul Satului sau de Muzeul Ţăranului Român. Și de fiecare dată ne îmbie cu bucatele ei minunate, provocându-ne cu un nou produs culinar. Vedeta acestui weekend este minitarta cu cremă de nuci.
Pentru tarte, aluatul cel nisipos se pregăteşte din 500 g făină, 200 g unt, 200 g zahăr farin, 3 ouă, răzătura de la o lămâie, sare, o linguriţă de bicarbonat, stins cu zeamă de lămâie.
Aluatul se întinde, se decupează şi se aşază în formele de tarte, după care se pune deasupra compoziţia de umplutură, făcută din 500 ml lapte, 400 g zahăr, 500 g nucă, 200 g pesmet, sare şi o linguriţă de scorţişoară. După ce au fost scoase din cuptor şi lăsate să se răcească, ineditul acestor tarte îl constituie glazura de ciocolată, peste care gospodina presară nucă mărunţită cu cuţitul.