Pâine cu semințe (rețetă veche, din Moara Vlăsiei)
A paine coapta in test ori in cuptorul incapator de caramida mirosea si casa bunicilor Elenei Manescu, din Moara Vlăsiei. Aroma asta a indemnat-o pe mama ei sa se faca brutarita. Elena a crescut cu povestile spuse de aburul painii si nu si-a dorit altceva in viata decat sa fie brutar.
21 Iunie 2015, 07:20
A lucrat in Bucuresti, la o fabrica mare, iar cand s-a facut din nou brutarie in sat, s-a intors acasa, cu painile iesite din mainile ei sa-i hraneasca pe megiesi si pe cei de-un sange cu ea.
Pentru pâinea cu semințe ai trebuință de: un kg faina alba, 0,5 kg tarate grau, 100 g susan, 100 g mac, seminte dovleac, un pliculet de drojdie, 250 ml apa, sare.
Se amesteca toate ingredientele intr-un lighean (in afara de drojdie si apa). In alt vas se incalzeste apa, in care se desface drojdia, apoi se toarna in vasul cu faina si se amesteca foarte bine. Aluatul se lasa la crescut, apoi se face paine sub forma de chifle. Puneti chiflele in cuptor la foc mediu pentru aproximativ o ora.