Rețeta zile: Clafutis cu pește și mazăre
Ingrediente: 600 g mazăre proaspătă, 400 g file de pește, 1 cățel de usturoi, 1/2 buchet pătrunjel, 2 ouă, 100 g smântână proaspătă, 50 g parmezan ras, sare și piper proaspăt măcinat.
Articol de Simona Lazăr, 10 Iunie 2024, 22:09
Mod de preparare:
Scoateți mazărea și scufundați-o în apă clocotită sărată timp de 10 min. Se scurg cu o spumieră.
Tăiați fileurile de pește în bucăți de 2 cm.
Se toacă cățeii de usturoi și cireșul. Se încălzește cuptorul la 160°C.
Se sparg ouăle într-un castron, se adaugă usturoiul și chervilul tocate, smântâna și parmezanul. Se amestecă bine. Nu se adaugă sare, dar se adaugă piper.
Într-un vas pentru cuptor, se amestecă mazărea și bucățile de pește. Se toarnă amestecul de ouă/cremă peste ele. Înclinați vasul de mai multe ori pentru a distribui amestecul uniform. Se introduce în cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Serviți în farfurie.