Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei: Ciorbă ardelenească de pește, cu tarhon

Se știe că între ingredientele care condimentează ciorbele ardelenești tarhonul se află la loc de cinste. Dar... cine s-ar fi gândit că el poate fi adăugat și într-o ciorbă de pește.

Rețeta zilei: Ciorbă ardelenească de pește, cu tarhon

05 Octombrie 2022, 14:10

Ingrediente: capete de pește (crap, somn, șalău), icre, lapți, o ceapă mică, 200 g rădăcinoase (morcov, rădăcină de pătrunjel), 6-8 boabe de piper, un cățel de usturoi, 20 g frunze de tarhon, 20 g zahăr, sare, oțet, 50 g făină, 200 ml smântână, un ou.
Preparare: Puneți rădăcinoasele (curățate și tăiate pe lung), ceapa și usturoiul în apă clocotită, cu puțină sare și piper. Lăsați să fiarbă la foc potrivit timp de una până la 2două ore. Strecurați. Sărați capetele de pește și lăsați-le aparte timp de o jumătate de oră. Puneți peștele în zeama în care au fiert rădăcinoasele, adăugați tarhonul tocat fin și fierbeți timp de 15 până la 20 de minute. Strecurați din nou și scoateți carnea de pe capetele de pește. Se bate oul cu smântână, se încorporează și făina, se adaugă lapții și icrele și se mai fierbe totul câteva minute, la foc mic. În farfurii se distribuie carnea scoasă de pe capetele de pește, icrele și lapții și se toarnă zeama îngroșată. Legumele fierte se pot adăuga în farfurie sau se servesc alături. Se acrește, după gust, cu oțet.

Text și rețetă: Simona Lazăr

Foto: Pixabay

Citește aici mai multe rețete tradiționale românești

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Reteta zilei 08 Septembrie 2024, 21:32

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate

Ingrediente 4 păstrăvi 100 g roșii tăiate cubulețe 1 linguriță de șalău 1 tulpină de țelină 2 morcovi mari 2 praz 1 linguriță...

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 07 Septembrie 2024, 21:26

Tartă cu cartofi și șuncă

Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri

Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 06 Septembrie 2024, 21:25

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci

Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale...

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci
Reteta zilei 05 Septembrie 2024, 21:30

Rețeta zilei: Heringi cu muștar

Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid...

Rețeta zilei: Heringi cu muștar
Reteta zilei 04 Septembrie 2024, 21:23

Salată de linte cu somon afumat

Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de...

Salată de linte cu somon afumat
Reteta zilei 03 Septembrie 2024, 21:21

Rețeta zilei: Salată milaneză

Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc...

Rețeta zilei: Salată milaneză
Reteta zilei 02 Septembrie 2024, 21:19

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani

Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate...

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani
Reteta zilei 01 Septembrie 2024, 21:16

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare...

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei