Rețeta zilei: Ciorbă ardelenească de porc cu tarhon
Tarhonul este foarte des folosit drept condiment în Transilvania. Mâncărurile cele mai cunoscute care sunt asezonate cu tarhon sunt: capul de oaie, supa de carne (de vită, de porc, de oaie) sau ciorba de fasole, precum și alte preparate din carne slabă.
08 Octombrie 2022, 11:33
Ingrediente: 1 kg carne slabă de porc, o ceapă micpă, 40 g untură, 30 g făină, un gălbenuș de ou, 200 ml smântână, 10 g tarhon, oțet, sare, zahăr cât prindeți între degete.
Preparare: Carnea se taie în cuburi mai mari, se pune în apă rece cu sare, se adaugă ceapa întreagă (curățată) și se fierbe până se înmoaie. Când este gata, scoateți ceapa. Rumeniți ușor făina în untură apoi amestecați în supă acest rântaș și aduceți la fiert. Se amestecă smântâna cu gălbenușul de ou, se adaugă în această compoziție tarhonul tocat mărunt, puțin oțet (după gust), se presară zahărul și se toarnă în supa clocotită, într-un fir subțire și constant, amestecând continuu în supă. Opriți fierberea, dar mențineți preparatul la cald. Serviți cu un ardei iute alături.
Text și rețetă: Simona Lazăr
Foto: Pixabay
Citește aici mai multe rețete tradiționale românești