Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Friptură dietetică

Ești la dietă, dar vrei să mănânci o bucată savuroasă de friptură? Iată aici o rețetă care sigur o să îți placă.

Rețeta zilei - Friptură dietetică
Foto: pixabay

Articol de Simona Lazăr, 16 Noiembrie 2023, 21:04

Ingrediente: 300 g carne slabă (pui sau vită), 20 g morcov, 200 g cartofi, 60 g rădăcină de țelină, 2 ardei grași (galbeni sau roșii, cei verzi daugust amar mâncării), 20 ml ulei, cimbru, sare, pătrunjel verde, coriandru verde.

Mod de preparare: Curățați carnea de pielițe, spălați-o și împănați-o cu bucăți de morcov și de cartofi. Puneți friptura într-o cratiță cu capac, adăugați-i restul legumelor (inclusiv restul de morcovi și cartofi) pe lângă ea, turnați puțină apă și lăsați să fiarbă înăbușit, cu capacul pus (se ridică din când în când, să lase loc aburului să iasă). Adăugați cimbru. Când carnea e fiartă bine, scoateți legumele și treceți-le prin sită, adăugați zeama rămasă și uleiul și puneți din nou la fiert, câteva clocote. Tăiați verdeața mărunt și adăugați-o a sfârșit în sos. La masă, aduceți carnea, cu sosul alături și cu o garnitură la alegere: paste, piure de cartofi (albi sau dulci), orez ș.a.

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:13

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun

N-a mai rămas decât o frântură de timp până la Crăciun, pe care trebuie să-l întâmpinăm cu retete romanesti. Și cum Crăciun,...

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Ciorbă ardelenească de pește
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 15:06

Ciorbă ardelenească de pește

Se știe că între ingredientele care condimentează ciorbele ardelenești tarhonul se află la loc de cinste. Dar... cine s-ar fi...

Ciorbă ardelenească de pește
Dresala de cartofi a roznovenilor
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 13:15

Dresala de cartofi a roznovenilor

Am întâlnit rețeta aceasta la unul dintre praznicele dintre Crăciun și Anul Nou, în ținutul Neamțului, în Roznovul cel aflat...

Dresala de cartofi a roznovenilor
Borș de pește, pentru dezlegări
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 15:05

Borș de pește, pentru dezlegări

Suntem în postul Crăciunului, dar în sâmbete și duminici avem parte de dezlegare la pește, rânduită în calendar.

Borș de pește, pentru dezlegări
„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 13:18

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 18 Decembrie 2024, 15:11

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”
Reteta zilei 17 Decembrie 2024, 15:02

Borș moldovenesc cu legume

Acu’, în miezul iernii, care va să zică, nimic mai nimerit decât un borș gătit ca-n Basarabia. Cu cartofi, cu morcov, cu...

Borș moldovenesc cu legume