Rețeta zilei: Heringi cu muștar
Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid și ușor de preparat. Ingrediente 4 heringi proaspeți de mărime medie 10 crenguțe de pătrunjel 1 lingură ulei de măsline 40 g unt 1 lingură de muștar piper proaspăt măcinat
Articol de Simona Lazăr, 05 Septembrie 2024, 21:30
Preparare pentru heringi cu muștar
Eviscerați și curățați de solzi heringii la pescărie. Dacă există icre, rugați-l să le pună înapoi în burtă.
Clătiți, uscați, îndepărtați frunzele și tocați pătrunjelul.
Se încinge o tigaie unsă cu ulei și se frige heringul pe fiecare parte timp de 4-5 minute.
Se scot într-un vas cald.
Se topește untul în tigaie și se adaugă muștarul. Se amestecă bine până când sosul este omogen și se toarnă peste heringi. Se condimentează cu piper, se presară cu pătrunjel și se servesc.