Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie,  200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură mărar, 5 căței de usturoi, 3 ouă, 150 gr făină, 250 gr pesmet.

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Foto: pixabay

Articol de Simona Lazăr, 24 Octombrie 2023, 07:23

Mod de preparare: Mai întâi pregătiți untul aromatizat cu verdeață, care va trebui să stea la congelator o perioadă. Tocați verdețurile mărunt, pisați usturoiul, radeți puțină coajă de lămâie și le adăugați pe toate peste untul moale, ținut la temperatura camerei. Adăugați și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecați bine totul, până se omogenizează. Puneți untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dați formă de rulou și îl dați la congelator până când se întărește bine. Filetați pieptul de pui, dar nu foarte subțire, apoi presați fileurile cu podul palmei, le amestecați cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru. Le lăsați la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat. Când este bine întărit untul, îl tăiați în rondele. La capetele fileurilor din piept de pui așezați 2-3 rondele de unt aromatizat, apoi rulați fileurile. Le prindeți, eventual, cu scobitori, să strângeți bine untul în interior. Tăvăliți-le prin făină, apoi prin ouăle bătute și amestecate cu sare, piper și o lingură de făină. Dați-le din nou prin făină, iar prin compoziția de ouă, iar la final le treceți prin pesmet și le așezați în tava tapetată cu hârtie de copt. Dați-le la cuptor pentru 35-40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior. Serviți-le alături de un piure de cartofi în care adăugați și puțin din untul aromatizat, sau cu o salată simplă de legume.

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:13

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun

N-a mai rămas decât o frântură de timp până la Crăciun, pe care trebuie să-l întâmpinăm cu retete romanesti. Și cum Crăciun,...

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Ciorbă ardelenească de pește
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 15:06

Ciorbă ardelenească de pește

Se știe că între ingredientele care condimentează ciorbele ardelenești tarhonul se află la loc de cinste. Dar... cine s-ar fi...

Ciorbă ardelenească de pește
Dresala de cartofi a roznovenilor
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 13:15

Dresala de cartofi a roznovenilor

Am întâlnit rețeta aceasta la unul dintre praznicele dintre Crăciun și Anul Nou, în ținutul Neamțului, în Roznovul cel aflat...

Dresala de cartofi a roznovenilor
Borș de pește, pentru dezlegări
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 15:05

Borș de pește, pentru dezlegări

Suntem în postul Crăciunului, dar în sâmbete și duminici avem parte de dezlegare la pește, rânduită în calendar.

Borș de pește, pentru dezlegări
„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 13:18

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 18 Decembrie 2024, 15:11

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”
Reteta zilei 17 Decembrie 2024, 15:02

Borș moldovenesc cu legume

Acu’, în miezul iernii, care va să zică, nimic mai nimerit decât un borș gătit ca-n Basarabia. Cu cartofi, cu morcov, cu...

Borș moldovenesc cu legume