Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rețeta zilei: Supă ceangăiască

Ceangăii sunt un grup etnografic și lingvistic cu orgini controversate, ale cărui comunități se găsesc azi în trei regiuni diferite ale României: în Moldova, în județele Bacău-Neamț-Iași; în zona mai restrânsă a Ghimeșului (în județul Bacău, către granița cu Ținutul Secuiesc) și în Țara Bârsei, în zona cunoscută sub denumirea „Șapte Sate”.

Rețeta zilei: Supă ceangăiască

01 Octombrie 2022, 07:31

Dintre rețetele specifice comunității din Țara Bârsei am ales astăzi rețeta de

SUPĂ CEANGĂIASCĂ

Ingrediente: măruntaie de gâscă, 2 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, pătrunjel verde, 50 g țelină, 50 g gris, 4 ouă fierte tari, 100 g ciuperci, 2 roșii, sare, paprika fulgi, 3 gălbenușuri.
Preparare: Puneți măruntaiele de gâscă în 1 litru de apă și lăsați să fiarbă. Adăugați rădăcinoasele (tăiate cuburi), după un timp. Când totul s-a înmuiat, se adaugă grisul, ciupercile și roșiile feliate. Se bat gălbenușurile, se toarnă în vas și se amestecă, se presară paprika și pătrunjel verde. Se servește cu crutoane din ouă fierte tari (tăiate cubulețe mici).

Poftă bună!

Text și rețetă: Simona Lazăr

Foto: Pixabay

Citește aici mai multe rețete tradiționale românești

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Reteta zilei 08 Septembrie 2024, 21:32

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate

Ingrediente 4 păstrăvi 100 g roșii tăiate cubulețe 1 linguriță de șalău 1 tulpină de țelină 2 morcovi mari 2 praz 1 linguriță...

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 07 Septembrie 2024, 21:26

Tartă cu cartofi și șuncă

Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri

Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 06 Septembrie 2024, 21:25

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci

Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale...

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci
Reteta zilei 05 Septembrie 2024, 21:30

Rețeta zilei: Heringi cu muștar

Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid...

Rețeta zilei: Heringi cu muștar
Reteta zilei 04 Septembrie 2024, 21:23

Salată de linte cu somon afumat

Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de...

Salată de linte cu somon afumat
Reteta zilei 03 Septembrie 2024, 21:21

Rețeta zilei: Salată milaneză

Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc...

Rețeta zilei: Salată milaneză
Reteta zilei 02 Septembrie 2024, 21:19

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani

Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate...

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani
Reteta zilei 01 Septembrie 2024, 21:16

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare...

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei