Ascultă Radio Antena Satelor Live

Rulada de carne a Mamei Floarea (rețetă din Poiana Stampei)

Rulada de carne a Mamei Floarea e poate una dintre cele mai interesante mancaruri pe care mi-a fost dat sa le aflu in nordul extrem al tarii. In satul bucovinean Poiana Stampei traia odata o femeie pe nume Floarea. Floricica ii spuneau pe cand era mai tanara, dar dupa ce trecusera anii peste ea i-au zis Floarea.

28 Aprilie 2017, 20:23

Floarea Bucatareasa. si asa i-a ramas numele si dupa ce n-a mai fost pe lume. De la ea a mai ramas si aceasta reteta - „rulada Mamei Floarea", pregatita din carne de porc, umpluta tot cu carne, dupa cum se va vedea. Iar nepotii si stranepotii ei o pregatesc azi, pomenindu-i numele.

Rulada de carne a Mamei Floarea - reteta

Ai trebuinta de o pulpa de porc, oua fierte, morcovi, gogosari la otet, sare, piper, patrunjel verde.

Din pulpa de porc se taie carnea in asa fel incat sa iasa ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate si se condimenteaza ca pentru gratar cu sare, piper. Se poate lasa si intr-un bait timp de cateva ore.

Pentru umplutura se folosesc carne tocata, oua fierte tare, morcov, gogosar rosu murat, patrunjel verde.

La mijlocul foii se pun carnea tocata, cruda, condimentata cu sare, piper sau carne fiarta si apoi tocata si condimentata - indiferent ce varianta alegeti, adaugati oul intreg sau dat pe razatoare, morcovul dat pe razatoare si gogosarul taiat marunt sau in fasii lungi (si apoi stors de zeama), patrunjelul verde tocat marunt. Se ruleaza, se prinde cu scobitori sau se leaga cu ata. Se poate praji mai intai in ulei, pentru a prinde o crusta si apoi se lasa in cuptor sau in tava (chiar pe flacara de la aragaz), dar se poate pune si de la inceput in rola sau in cuptor, stropindu-l din cand in cand cu zeama de carne.

Rulada de carne a Mamei Florea e mancare buna pentru zilele de sarbatoare sau de hodina (nu ca ar avea vreme taranul roman de odihna, in satul lui cu o mie de lucruri de facut!)

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Reteta zilei 08 Septembrie 2024, 21:32

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate

Ingrediente 4 păstrăvi 100 g roșii tăiate cubulețe 1 linguriță de șalău 1 tulpină de țelină 2 morcovi mari 2 praz 1 linguriță...

Rețeta zilei: Păstrăv la abur cu legume tocate
Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 07 Septembrie 2024, 21:26

Tartă cu cartofi și șuncă

Ingrediente: Cartofi: 800 g Șuncă: 4 felii Ulei: 2 linguri

Tartă cu cartofi și șuncă
Reteta zilei 06 Septembrie 2024, 21:25

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci

Ingrediente 120 g orez Arborio 300 g ciuperci 2 șalote 40 cl stoc de pui 1 lingură ulei de măsline 1/2 pahar vin alb 6 petale...

Rețeta zilei: Risotto cu ciuperci
Reteta zilei 05 Septembrie 2024, 21:30

Rețeta zilei: Heringi cu muștar

Această rețetă poate fi făcută și cu macrou mic, care are aceleași proprietăți ca heringul. Economică și practică, este rapid...

Rețeta zilei: Heringi cu muștar
Reteta zilei 04 Septembrie 2024, 21:23

Salată de linte cu somon afumat

Ingrediente 1 morcov 1 ceapă 150 g linte verde 1 buchet de arpagic 1 lămâie 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline 1 pungă de...

Salată de linte cu somon afumat
Reteta zilei 03 Septembrie 2024, 21:21

Rețeta zilei: Salată milaneză

Ingrediente 400 g tagliatelle 2 felii somon afumat 200 g eglefin 2 linguri măsline negre fără sâmburi 3 crenguțe de busuioc...

Rețeta zilei: Salată milaneză
Reteta zilei 02 Septembrie 2024, 21:19

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani

Ingrediente 8 dovlecei 1 ou 125 g carne tocată 75 g șuncă afumată fără grăsime 75 g Mozzarella 2 linguri de pastă de tomate...

Rețeta zilei: Dovlecei napolitani
Reteta zilei 01 Septembrie 2024, 21:16

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei medii 30 g brânză parmezan rasă 1/4 linguriță de nucșoară rasă 1 lingură de ulei 1 albuș de ou sare...

Rețeta zilei: Sufleu de dovlecei