Rulouri cu nuci (rețetă interbelică)
Imediat după cel dintâi mare război, la Ministerul Școalelor, ajungea inspectoarea Învățământului gospodăresc consoarta generalului Dobrescu. Maria Dobrescu. Făcuse școli înalte de menaj la Freibourg, în Elveția, la Vivgord și Laeken, în Belgia, și se întorsese de acolo cu știința de a preda toate acele discipline care făceau mai ușoară viața practică a românilor și, mai ales, pe cea a româncelor.
27 August 2015, 06:08
Pasionată de gastronomie, se specializase chiar în această ramură a gospodăriei, publicând, în anii interbelici, mai multe cărți de bucate, în care rețetarul european se întâlnește fastuos cu cel autohton.
De la o amică pe nume Emilia, cum avea să noteze și în amplul volum de dulciuri, generăleasa află rețeta rulourilor cu nuci, pe care o dă mai departe elevelor sale.
Cum se prepară?
Ai trebuință de 125 g de unt proaspăt, 4 gălbenușuri, 125 g de făină, 3 albușuri bătute spumă, 180 g zahăr și 180 g nuci pisate.
Se face o cocă din făină, gălbenușuri și unt, frământând cât se poate de mult și de bine, se împarte coca aceasta în rondele de mărimea unei nuci și se lasă câtva timp la răcoare. În vremea asta, se face crema. Albușurile spumă se amestecă cu zahărul și nucile. Se întinde fiecare rondea și se pune din această compoziție-cremă și apoi se rulează. Așa se fac toate.
Se coc în tavă unsă și când sunt gata se pudrează cu zahăr.