Supă-cremă de mazăre (o rețetă plină de vitamine)
Ce poate fi mai plăcut decăt să intraţi in casă, după ce aţi străbătut prin pfrig lungul drum către casă, să vă aşezaţi la masă şi să savuraţi o supă aburindă, gustoasă şi sănătoasă?
07 Decembrie 2016, 09:58
Iar dacă este şi o supă cremoasă din legume, colorată in fel şi chip, alături de păine crocantă rumenită in cuptor, cu siguranţă că nu veţi spune nu. Pot fi folosite legumele aflate in frigider, chiar şi cele conservate sau congelate. Se poate savura şi la cină, din cel puţin două motive: veţi avea timp să o măncaţi incetul cu incetul, savurănd fiecare picătură şi, nu in ultimul rănd, este uşoară, hrănitoare şi plină de vitamine.In primul rănd, pentru a avea mai puţine calorii, puteţi folosi in loc de unt ulei de măsline.
Dacă legumele incep să se prăjească prea tare şi capătă culoarea maronie, turnaţi căţiva stropi de apă caldă sau supă. Pentru mai multe fibre, adăugaţi in oală orez, fasole, mazăre, orz sau cereale integrale. Dacă folosiţi verdeaţă proaspătă, presăraţi-o in supă abia la sfărşit, ca să-şi păstreze intactă aroma. Dacă este uscată, folosiţi-o incă de la inceput, ca să aibă timp să-şi imprăştie aroma.
Supă-cremă de mazăre
Ai nevoie de: 200 g mazăre, o jumătate de ţelină, o ceapă, un morcov, 200 g cartofi, o jumătate de legătură de pătrunjel, 250 ml smăntănă (facultativ), sare, ulei de măsline, crutoane.
Se incinge uleiul de măsline intr-o oală şi se călesc ceapa, morcovul, cartofii şi ţelina tăiate cubuleţe. Se adaugă boabele de mazăre şi se acoperă cu apă. Cănd legumele s-au inmuiat, se mixează cu un blender şi se adaugă smăntănă. Se amestecă foarte bine, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se serveşte caldă, cu pătrunjel şi crutoane. Pentru un plus de aromă, se pot folosi şi felii de păine prăjită in cuptor, unse cu unt sau cu usturoi. In perioada postului, smăntăna se poate inlocui cu zeama in care au fiert legumele.