Tartă rustică cu mentă și ghimbir
Ingrediente: pentru aluat: 50 g polenta, 130 g făină de grâu T80, ½ linguriță de sare, 5 linguri de ulei de măsline, 55 ml apă; pentru umplutură: 100 g brânză proaspătă de capră sau de oaie, 50 g iaurt de oaie, 15 frunze de mentă uscată, 4 cm de ghimbir proaspăt, ¼ dovlecel, 1 linguriță de semințe de in.
Articol de Simona Lazăr, 15 Decembrie 2023, 15:06
Preparare: Pregătiți aluatul turnând polenta și făina într-un castron împreună cu sarea. Adăugați uleiul și apa. Se amestecă cu o lingură de lemn, apoi se frământă scurt pentru a forma o bilă. Se împarte în 4 porții egale. Întindeți fiecare porție cu partea plată a mâinii pe o tavă de copt pentru a obține 4 discuri.
Pentru umplutură, zdrobiți brânza cu iaurtul folosind o furculiță. Se asezonează cu sare. Adăugați frunzele de mentă rupte și ghimbirul proaspăt ras. Împărțiți între cochiliile de tartă. Feliați dovlecelul și aranjați 3 sau 4 felii pe fiecare tartă. Se presară semințele de in. Îndoiți marginile rondelelor de patiserie spre interior, aproximativ 1 cm, ciupindu-le pentru a le menține la locul lor. Coaceți timp de 30 de minute la 180°C. Se servesc calde sau reci.