-

Trenul Regal va ajunge în Dobrogea

Trenul Regal va parcurge simbolic drumul spre Dobrogea în cinstea împlinirii a 140 de ani de la alipirea Dobrogei. Se va opri în Fetesti, în Cernavodă, în Medgidia si în Constanta.

De asemenea, va fi sarbatorita si aniversărea a 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă-Constanta.

În Anul Centenar al Marii Uniri si al sfârsitului Primului Război Mondial, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Alteta Sa Regală Principele Radu si Altesa Sa Regală Principesa Maria vor călători spre Dobrogea cu Trenul Regal, în ziua de vineri, 15 iunie 2018.

Familia Regală va lua parte la scurte ceremonii de primire, în prezenta autoritătilor locale si a locuitorilor oraselor vizitate.

Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Fetesti, la ora 13.23.

A doua oprire a Trenului Regal va avea loc la Podul de la Cernavodă, la ora 13.56. Ceremonia de primire se va desfăsura, în mod simbolic, pe platoul de la capătul podului dinspre Cernavodă, pentru a onora memoria Regelui Carol I, în timpul căruia a avut loc constructia podului realizat de inginerul Anghel Saligny.

A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Medgidia, la ora 14.33.

Ultima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Constanta, la ora 15.40.

Sursa: rador

Articole înrudite