-

Regina Maria, comemorată la Săvârşin

Memoria Reginei Maria a României, cunoscută drept unul dintre cei mai buni emisari ai României în lume, dar şi ca "Mama Răniţilor", va fi marcată de către Familia Regală la Săvârşin. Detalii:

În data de 18 iulie s-au împlinit 80 de ani de la moartea Reginei Maria.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au luat parte, la Biserica Ortodoxă din Săvârşin, la ora 12:00, la o ceremonie religioasă de pomenire a Suveranei României Mari.

Au fost bineveniti toţi cei care au dorit să ia parte la comemorarea Reginei Maria, la Săvârşin, se arată pe site-ul romaniaregala.ro.

Alteţa Sa Regală Principesa Maria Alexandra Victoria s-a născut la 29 octombrie 1875, la Eastwell Park, în comitatul Kent din Anglia, fiind nepoată a Reginei Victoria a Marii Britanii şi a Ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei.

La 10 ianuarie 1893, ea s-a căsătorit cu Principele Moştenitor al României, Ferdinand. După Primul Război Mondial, Regina Maria a cutreierat lumea pentru a face imagine României, ajungând să fie o stea mondială, primită de către cei mai mari conducători ai lumiii, dar şi de mulţimi entuziaste de oameni simpli.

Regina Maria a domnit între anii 1914 şi 1927. A murit la 18 iulie 1938, la Sinaia, şi este înmormânată la Curtea de Argeş.

Sursa: rador

Articole înrudite