-

“Satele Unite ale României”, proiect dedicat Centenarului Marii Uniri

Scopul proiectului Satele Unite ale României îl reprezintă unirea comunităților rurale ale României într-un concept de valorificare a culturii tradiționale, a tradițiilor și obiceiurilor. Detalii:

Proiectul face o chemare națională și internațională către oameni activi cultural, comunități, sate, grupuri de sate învecinate reprezentând toate țările etnografice ale României, inclusiv românii de pretutindeni, să fie gazde pentru o petrecere Centenară: fără scenă, cu amplificare minimă, cu muzică „live”, necoreografiată, cu mâncare locală, petreceri sătești ca altădată!

Fiecare comunitate înscrisă se angajează să pregătească în satul său un micro-eveniment în perioada 1 iulie – 31 august 2018 care include o petrecere centenară, deschis localnicilor, turiștilor, satelor învecinate.

În plus trebuie să trimită o delegație la Reuniunea Satelor din 18 – 19 august 2018 în Maramureș, județul care primește onorific titlul de „Capitală Culturală Țărănească 2018!

Încurajăm oameni activi cultural, comunități, sate, grupuri de sate învecinate, reprezentând toate țările etnografice ale României, inclusiv românii de pretutindeni, să fie gazde pentru o petrecere Centenară: fără scenă, cu amplificare minimă, cu muzică „live”, spontană și participativă, cu mâncare locală, petreceri sătești ca altădată!

Detalii pe larg despre eveniment pot fi gasite AICI

Articole înrudite