-

Sesiuni de comunicări pe tema Primului Război Mondial

Istorici români şi specialişti din 11 state au participat, zilele acestea, la mai multe sesiuni de comunicări pe tema Primului Război Mondial şi a ceea ce a urmat după acesta. Detalii pe larg:

Conferinţa internaţională "Sfârşitul Primului Război Mondial în începutul unei noi ordini europene", organizată de Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară din Bucureşti, s-a încheiat, joi, la Buzău, cu un omagiu adus celor peste 10.000 de eroi înhumaţi în Cimitirul internaţional al Eroilor din Buzău.

Gen. mr. (r) Mihai Popescu, directorul Institutului: „Avem reprezentanţi din 11 state. Mulţi dintre ei sunt ofiţeri istorici militari, alţii sunt istorici civili care se ocupă de istorie militară. Activând în cadrul universităţilor, au rămas impresionaţi de grija care se dă căzuţilor în Primul Război Mondial din naţiunea lor”.

Primarul oraşului Buzău, Constantin Toma, consideră evenimentul de astăzi intrarea Cimitirului Internaţional al Eroilor din Buzău pe harta modernă a istoriei României. Colonelul în rezervă Benny Michelson din Israel, unul dintre cei 11 istorici şi militari străini prezenţi, astăzi, la Buzău, despre momentul omagial, dar şi despre expoziţia stradală permanentă cu imagini istorice din apropierea Cimitirului Internaţional al Eroilor din Buzău.

Gen (r) Benny Michelson: „Eu am fost născut la Bucureşti şi am emigrat în Israel în 1958. Aici pot să vă spun că m-a atins la inimă foarte mult că am văzut şi steagul israelian aici, că a onorat eroii evrei, care şi ei s-au luptat pentru întregirea României în Primul Război Mondial. Nu am văzut aşa ceva în toată lumea”.

Sursa: rador

Articole înrudite