-

Ultramaratonistul Iulian Rotariu va arbora, pe 1 Decembrie, drapelul tricolor în Antarctica

Ultramaratonistul botoşănean Iulian Rotariu va arbora, pe 1 Decembrie, drapelul tricolor în Antarctica, pentru a marca astfel Centenarul Marii Uniri.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă de primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur.

Edilul Botoşaniului susţine că s-a înţeles cu Rotariu, care participă la ultramaratorul "The Last Desert" din Antarctica, astfel încât steagul României să fie vizibil de Ziua Naţională a României.

Primăria Botoşani a asigurat o finanţare de 23.000 de lei pentru participarea pompierului Iulian Rotariu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, la întrecerea din Antarctica, considerată cea mai dificilă cursă atletică din lume.

"Nu am vrut să îi încărcăm rucsacul cu albume, dar are un steag tricolor pe care îl va arbora în Antarctica", a afirmat Flutur.

Subofiţerul botoşănean va alerga 250 de kilometri în şase zile, în condiţii meteo extrem de grele, cu temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius.

Rotariu a mai avut susţinere financiară din partea Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România şi a Fundaţiei pentru SMURD, dar şi din partea unor sponsori locali, care au suportat cheltuielile de aproximativ 20.000 de dolari necesare înscrierii şi participării la competiţie.

Competiţia din Antarctica este inclusă în "The 4 Deserts Race Series", care mai cuprinde ultramaratoanele Gobi March (China), Sahara Race (Namibia), Atacama Crossing (Chile). Pompierul botoşănean a participat la toate acestea.

Sursa: AGERPRES