Oamenii de afaceri se plâng de mai mulţi ani că le este greu să ţină pasul cu modificările birocratice şi fiscale
Oamenii de afaceri se plâng de mai mulţi ani că le este greu să ţină pasul cu modificările birocratice şi fiscale, astfel că mulţi dintre ei se gândesc să renunţe la activitate. Pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de ajutor, Camera de Comerţ şi Industrie Covasna va lansa anul viitor un program prin care îi va ajuta să dobândească noţiunile necesare pentru a face faţă provocărilor.
24 Decembrie 2024, 16:18
Programul a pornit de la câteva date statistice, precum şi de la realitatea că micii întreprinzători fac tot mai greu faţă birocraţiei şi fiscalităţii ridicate, spune preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Edler András.
Edler András: „La noi, la Camera de Comerţ, vin zilnic, oameni care zic: vrem să închidem firma. Zilnic. Acuma, iarăşi, prin 2025, sunt nişte modificări în ce priveşte contabilitatea, raportarea, inclusiv pentru firmele mici, acele SAF-T-uri ş.a.m.d. şi foarte multe firme nu mai suportă această birocraţie foarte crescută şi această fiscalitate foarte crescută.”
Programul, care va porni anul viitor la Sfântul Gheorghe, îi va ajuta pe micii întreprinzători să dobândească cunoştinţe economice, juridice şi de marketing, esenţiale pentru dezvoltarea afacerilor, cursurile urmând să fie susţinute de specialişti din ţară şi din străinătate.
Edler András: „Avem 5.444 de firme - nu mă refer la PFA-uri - şi din totalul firmelor avem numai 465 care au mai mult de nouă salariaţi, deci mai puţin de 10% ştiu necesităţile specifice ale firmelor mici. Firmele mici duc mare lipsă de specialişti care ar putea să le ajute să treacă la următorul nivel. De specialişti în domeniul financiar, în domeniul juridic, în domeniul marketing-ului, pentru că firmele sunt mici, iar costul unui astfel de specialist e destul de ridicat. Nu-şi permit să angajeze. Şi aici vrem noi să intervenim, să le ajutăm.”
RADOR