Elevii și studenții nu mai au voie în clasele de studiu cu măști textile
Siguranța copiilor și desfășurarea cursurilor în condiții de pandemie cu prezență fizică sunt prioritățile autorităților la început de an școlar, a declarat premierul Florin Cîțu.
25 August 2021, 06:58
El le-a cerut reprezentanților guvernului în teritoriu să verifice clădirile în care se vor desfășura cursurile.Premierul Florin Cîțu le-a cerut prefecților să se asigure că elevii vor putea învăța din 13 septembrie în școli fără probleme și în care regulile sanitare sunt respectate.
Florin Cîțu: Avem nevoie de o verificare a tuturor clădirilor în care funcţionează şcolile, acolo unde nu s-a făcut încă. Deci, asta este prioritatea zero. Vreau să eliminăm, acolo unde sunt probleme, pericole să ştim exact unde sunt şcolile cu probleme şi să vedem cum putem să rezolvăm situaţia. Şi aş vrea să eliminăm anul acesta, pe cât posibil, acele elemente, disfuncţionalităţi pe care le vedem la
fiecare început de an şcolar.
Ministrul sănătății, Oana Mihăilă, a spus că elevii vor participa fizic la școală până la atingerea pragului de infectare de șase la mia de locuitori, însă după acest nivel sunt mai multe scenarii în lucru.
Ioana Mihăilă: Unu: este trecerea în învățământ online, integral sau sistem hibrid, cu învățământ online pentru copiii care sunt nevaccinaţi și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământ față în față pentru copiii care sunt vaccinați sau trecuţi prin boală în ultimele 180 de zile. Suplimentar, față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal,
precum și la nivelul universităților trebuie să fie măști de uz medical. Deci, nu se mai permite utilizarea măștilor textile.
Nu numai şcolile trebuie verificate, ci şi stocurile de combustibil, materiale antiderapante, inclusiv contractele cu companiile de deszăpezire, a mai spus premierul Florin Cîțu, astfel încât sezonul rece să nu mai ia autoritățile prin surprindere, informeaza Radio Romania Actualitati.
Foto: World Vision Romania