Noile reglementări în învăţământ vor fi aplicate începând cu viitorul an şcolar
Ministrul Educaţiei susţine că noile reglementări care vor fi aplicate în învăţământ, începând cu viitorul an şcolar, urmăresc, în primul rând, principiul echităţii şi dobândirea de către elevi a acelor cunoştinţe utile în societate.
01 Iunie 2022, 05:29
Sorin Cîmpeanu a explicat că renunţarea la obligativitatea tezelor semestriale are rolul de a le acorda profesorilor o mai mare libertate în alegerea modalităţilor de evaluare a copiilor.
Sorin Cîmpeanu: „Fiecare profesor ştie cel mai bine cum să-şi evalueze ritmic, pe parcursul unui întreg an şcolar. Aceste evaluări vor fi făcute în funcţie de specificul disciplinei, de specificul clasei, şi trebuie să avem mult mai multă încredere în profesori, mai multă decât am avut până acum, că ştiu cel mai bine să gestioneze aceste lucruri. Ministerul Educaţiei va solicita o singură medie generală la finalul fiecărui an şcolar.”
Din opoziţie, Alianţa pentru Unirea Românilor critică, însă, schimbările majore din învăţământul preuniversitar anunţate de ministrul Sorin Cîmpeanu. Copreşedintele AUR, George Simion, spune că este greşită eliminarea tezelor semestriale, care reprezintă sinteza cunoştinţelor acumulate într-o anumită perioadă de studiu.
George Simion: „Nu este admisibil să renunţăm la evaluări generale, cum ar fi tezele, şi să lăsăm la latitudinea fiecărui profesor felul în care îi va evalua pe elevi.”
Ministrul Educaţiei a anunţat că din anul şcolar viitor, care va începe pe 1 septembrie, se va renunţa la mediile semestriale, la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale şi că va fi necesară o singură medie generală la finalul anului şcolar.
RADOR
Foto: Pixabay