Timiş: Noi programe de masterat, în domenii de vârf, la UPT
Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) aduce noi programe de masterat, în domenii de vârf, destinate tinerilor absolvenţi ai studiilor de licenţă care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele, să-şi dezvolte capacităţile de cercetare ştiinţifică sau să urmeze un program de doctorat.
17 Iunie 2024, 12:42
Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, în condiţiile în care apar tot mai multe tehnologii noi, iar societatea este tot mai tehnologizată, Politehnica ţine pasul şi oferă o serie de masterate noi, solicitate de piaţa muncii, precum: Quantum Computing; Produse farmaceutice, cosmetice şi alimentare - expertiză şi calitate; Managementul calităţii în ingineria medicală; Sisteme Mecatronice Inteligente pentru Industry 4.0; Comunicare strategică şi advocacy în societatea digitală.
Quantum Computing, oferit de Facultatea de Automatică şi Calculatoare, este un program de master de cercetare şi aprofundare în calculul cuantic (quantum computing) şi comunicaţii cuantice (quantum communication). Este în limba engleză şi face parte din domeniul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei.
Produse farmaceutice, cosmetice şi alimentare - expertiză şi calitate, de la Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii şi Protecţia Mediului, este singurul program de master de acest gen din România, care înglobează cele trei domenii - farmaceutic/medicamente, cosmetic/parfumuri, alimentar - prin prisma unei abordări interdisciplinare. Inginerii masteranzi vor fi pregătiţi pentru evaluarea calităţii pe lanţurile de producţie, în cercetare şi dezvoltare, în laboratoare şi unităţi de profil pentru analiză şi expertiză, în instituţii, institute sau agenţii specifice la nivel naţional şi în Uniunea Europeană, arată, miercuri, un comunicat de presă al UPT.
Managementul calităţii în ingineria medicală, oferit de Facultatea de Mecanică, este un program de studii universitare de master de tip profesional, pentru a forma specialişti competitivi pe plan naţional şi internaţional, prin dezvoltarea de abilităţi şi competenţe în vederea dezvoltării, testării şi certificării dispozitivelor medicale, în conformitate cu reglementările în vigoare şi care să asigure utilizarea acestora în condiţii de calitate a actului medical şi de securitate atât pentru pacient, cât şi pentru personalul medical.
Programul de master Sisteme Mecatronice Inteligente pentru Industry 4.0, organizat de Facultatea de Mecanică răspunde cerinţelor Industry 4.0 şi adoptă o abordare interdisciplinară aplicativă. Absolvenţii vor dobândi calificări în sistemele mecatronice inteligente, fiind pregătiţi să contribuie la automatizarea şi optimizarea proceselor industriale cu ajutorul tehnologiilor avansate. Industry 4.0, cunoscută ca a patra revoluţie industrială, a adus o transformare digitală semnificativă.
Programul de studii universitare de masterat Comunicare strategică şi advocacy în societatea digitală vine în întâmpinarea profesioniştilor din domeniul comunicării, şi nu numai, care doresc să îşi dezvolte abilităţile de argumentare, gestionare conflicte, monitorizare politici publice, lobby şi advocacy, utilizând tehnologii informaţionale avansate. Fiind conceput în concordanţă cu dezvoltarea actuală a mediului socio-economic şi politic, programul de studii masterale Comunicare strategică şi advocacy în societatea digitală pune un accent deosebit pe o educaţie interdisciplinară şi aplicativă a studenţilor şi are ca obiectiv pregătirea acestora în vederea valorificării cunoştinţelor de ultimă oră din cele două domenii fundamentale, cel al comunicării şi al tehnologiei informaţiei. AGERPRES