Medicii de la Spitalul Militar Timişoara - consultaţii gratuite pentru sătenii din Sălaşu de Sus
O echipă medicală complexă formată din 40 de specialişti de la Spitalul Militar din Timişoara va oferi consultaţii gratuite, astăzi, sătenilor din comuna hunedoreană Sălaşu de Sus.
23 Iunie 2018, 06:15
Comuna este la poalele Retezatului iar consultațiile se fac în cadrul Caravanei medicale ”Uniţi sub Tricolor prin Sănătate”, ale cărei acţiuni sunt dedicate Centenarului Marii Uniri.
”Am spus că trebuie să facem ceva, ca români, în Anul Centenarului Marii Uniri. Şi pentru că lucrez la Spitalul Militar din Timişoara, am zis: Ce-aş putea să fac pentru români, să dăm un sens mai puternic cuvântului 'unire'? Am ales această variantă, de a merge prin localităţile cu oameni mai necăjiţi, care nu au mai fost demult la medic. Am ales comuna Sălaşu de Sus pentru că are 11 sate în compunere şi un singur medic. Ne aşteptăm la 500 de persoane care să vină să fie consultate gratuit”, a declarat, iniţiatorul caravanei, medicul militar lt.col. Sorin Homeag.
Echipa de medici de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă dr.”Victor Popescu” Timişoara va fi prezentă azi la căminul cultural din Sălaşu de Sus, între orele 12.00 şi 18.00, şi va acorda consultaţii gratuite în specialităţile de cardiologie, ORL, ortopedie, stomatologie, pneumologie, dermatologie, oftalmologie, gastroenterologie, medicină de familie, chirurgie.
De asemenea, personalul medical de la Centrul de Primire Urgenţe va prezenta exerciţii demonstrative de acordare a primului ajutor.
La faţa locului vor fi aduse toate echipamentele de care medicii vor avea nevoie pentru efectuarea unor investigaţii de specialitate în cazul persoanelor care se vor prezenta la consult.
Acţiunea caravanei medicale este susţinută de Primăria Timişoara, care suportă costurile de transport, de Mitropolia Banatului, Episcopia Ortodoxă Română a Devei şi Hunedoarei, precum şi de Primăria comunei Sălaşu de Sus.
”Noi, ai noştri (medicii - n.r.), nu avem nevoie de plată. Suntem militari, suntem obişnuiţi cu misiunile. Ne luăm o zi din programul nostru şi mergem să ajutăm oamenii”, a spus dr. Sorin Homeag.
Potrivit acestuia, acţiunea de voluntariat Caravana medicală ”Uniţi sub Tricolor prin Sănătate” este o premieră în România prin numărul mare de specialităţi medicale şi prin faptul că întreg personalul este din aceeaşi instituţie, echipa medicală fiind formată din peste 40 persoane.
Seria acţiunilor de voluntariat desfăşurate de medicii militari timişoreni a început în luna februarie, în localitatea Urseni, din judeţul Timiş, a continuat în martie în satul Dobraia, din judeţul Caraş-Severin, iar apoi, în mai, în satul Luncşoara de Sus, din judeţul Arad.
Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: arhiepiscopiaaradului.ro