Sticla: mai bună pentru sănătatea ta decât plasticul
Plasticul ne-a invadat treptat bucătăriile, luând locul sticlei, dar acum ne dăm seama, în detrimentul sănătății noastre, deoarece există o mulțime de molecule dăunătoare care, insidios, trec în alimente. De aceea, este bine să eliminați recipientele din plastic cât mai mult posibil.Nimic nu ar putea fi mai ușor decât să începi cu apă. Dacă, ca majoritatea francezilor, beți apă de la robinet și, pentru asta, umpleți o sticlă veche de plastic cu apă minerală, folosiți în schimb o carafă sau, pur și simplu, o sticla de vin. Nu încălziți niciodată o tavă în cuptorul cu microunde sau în cuptor: atunci, sub efectul căldurii, există cel mai mare transfer al acestor molecule. Luați-vă probleme pentru a plasa conținutul său într-un vas de faianță sau porțelan sau sticlă. O puteți pune direct pe masă după aceea. Pentru a înlocui cutiile de plastic pe care le folosiți pentru a vă păstra resturile în frigider, mergeți la Pyrex. Există o gamă întreagă de cutii, Cook & Store, în diferite forme și dimensiuni, care sunt realizate din sticlă călită cu borosilicat: nu conține nicio substanță care poate migra în alimente. Aceste cutii merg în congelator, frigider sau cuptor. Ele pot rezista la temperaturi de până la 220 ° C fără deteriorări. Este foarte util.
31 Decembrie 2020, 21:59