-

vss1

De cele mai multe ori, factorii declanşatori sunt polenul, praful, sporii de mucegai, părul de animale sau veninul de albină.

O persoană hipersensibilă la unul dintre aceşti alergeni, o dată intrată în contact cu respectivul element, are simptome din cele mai diverse, cum ar fi strănutul, secreţia nazală abundentă, mâncărimi ale pielii, urticarie etc.

Numite de către Homer “ un dar la zeilor”, perele ocupă locul doi ca popularitate în rândul fructelor, după mere.
Dulci, zemoase, aromate, perele conțin apă în proporție de 80%, fibre, acizi organici liberi, potasiu, fier și vitamina C. Pentru a beneficia de proprietățile acestor fructe delicioase de toamnă se recomandă consumul cu tot cu coajă. Din pere se pot face decocturi și compoturi care sunt bogate în substanțe cu proprietăți astringente numite tamine, fiind de un real folos în tulburările intestinului. Sucurile de pere reglează digestia și sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet zaharat și obezitate.

Grapefruit-ul este fructul recunoscut pentru bogăţia sa de vitamine (C, A, B1, B3, B5), o jumătate de fruct asigurând 60% din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Este şi o sursă excelentă de fibre, care calmează apetitul şi regularizează tranzitul.

Pagina 879 din 1130