-

Diete sănătoase. Chimionul și efectele sale incredibile în menținerea siluetei

Semințele de chimion accelerează metabolismul și stimulează arderea grăsimilor, fiind de mare ajutor în dietele de slăbire. Aceasta este și concluzia specialiștilor de la Universitatea de Știință Medicală din Iran care au descoperit, în urma unui experiment, că 3 grame de chimion consumate zilnic te ajută să pierzi rapid în greutate.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 88 de femei, împărțite în două grupuri, pe o perioadă de 3 luni. Acestea au fost supuse aceluiași regim alimentar, însă, singura diferență a fost că primul grup a consumat în plus 3 grame de chimion în fiecare zi. Femeile din primul grup au slăbit cu 6 kilograme mai mult decât cele din grupul doi în decursul primei luni, iar la final, după cele trei luni de dietă acestea au eliminat în medie 13 kilograme.

În dieta cu semințe de chimion este necesar să râșniți semințele până ce obtineți o pudră, pe care trebuie să o depozitați în recipiente de sticlă.

În fiecare dimineață, veți înlocui micul dejun cu un pahar mare de smoothie în care ați stors o portocală, ați adăugat o banană și o linguriță cu vârf de pudră de chimion.

Puneți la blender și consumați acest suc pe stomacul gol dimineața, timp de 60 de zile. O altă metodă de a consuma chimionul la micul dejun este să îl amestecați cu iaurt.

Diferența dintre chimion și chimen

Pentru că denumirea lor este asemănătoare, multă lume confundă chimionul cu chimenul. Și forma lor este similară la prima vedere, însă culoarea face diferanța – semințele de chimion sunt mai deschise la culoare decât cele de chimen. Însă, cea mai mare deosebire o face gustul. Chimionul este mai amar cu o aromă distinctă și bogată, în timp ce chimenul are un gust dulce-picant, cu note florale și piperate.

Te-ar mai putea interesa si:

Dieta cu ouă. Cum să slăbești și să îți menții greutatea

Sâmburii amari care îți fac viața dulce și frumoasă. Dieta cu migdale și beneficiile ei

Te lupți cu kilogramele în exces? Încearcă dieta disociată 3-3-3!

 

 

Articole înrudite