-

Când și cum trebuie să începem un program de detoxifiere?

Practica de detoxifiere pentru a scăpa organismul de toxinele nesănătoase a fost folosită încă din vechime. Hipocrate recomanda repaus alimentar pentru a îmbunătăți starea de sănătate.

Astăzi, există o multitudine de diete pentru detoxifiere, care promit să ajute la pierderea în greutate sau pentru a stimula nivelul de energie.

Cu toate acestea, multe diete populare, în special cele care implică un repaus alimentar extrem, cu un conținut scăzut de calorii, pot "seca" corpul de nutrienți importanți, fapt care încetinește metabolismul.

De asemenea, unele diete de detoxifiere pot duce la deshidratare, oboseală, amețeli, greață și chiar deteriorarea colonului.

Unii oameni, se simt mai concentrați și energici după o asftel de dietă.

Rinichii și ficatul sunt în general destul de eficiente la filtrarea și eliminarea toxinelor ingerate. Însă, un mod mai sigur ar fi evitarea pentru câteva zile a alimentelor bogate în calorii. (PM)

Când și cum trebuie să începem un program de detoxifiere?

Cu siguranță foarte multe dintre noi am urmat măcar o dată un program de detoxifiere. Acesta este foarte benefic pentru „curățarea” organismului nostru și atrage o serie de beneficii odată urmat.

Însă, când este cel mai bine să urmăm un astfel de program și cum anume ar trebui să începem?

Ei bine, dacă vrei să urmezi cu „sfințenie” un program de detoxifiere, trebuie să renunți la alimentele nesănătoase înaine de a-l începe. Va trebui să renunți la alimente precum cafeaua, zahărul, și tot felul de alimente care au pe lista de ingredienți o serie de aditivi alimentari.

Poți opta pentru acest program într-unul dintre următoarele cazuri:

Când ești obosită tot mai des, ești lipsită de energie și vitalitate, și nu îți dai seama care este cauza, chiar dacă te odihneși suficient;

Ai stări frecvente de somnolență și trezitul de dimineață este un chin care pare să nu mai treacă orice ai încerca să faci în această privință;

Puterea de concentrare îți este mai scăzută ca de obicei;

Când ai stări depresive, de anxietate, ești ușor iritată de orice și te enervezi fără motiv;

Dacă ai probleme în ceea ce privește digestia, dacă ai stări de vomă sau greață care sunt tot mai frecvente;

Ai un scaun urât mirositor, acest miros fiind unul intens;

Suferi de stări frecvente de constipație sau diaree;

Citeste continuarea pe yve.ro

Te-ar mai putea interesa si:

Am renunţat să mai mănânc după 7 seara şi iată ce s-a întâmplat
Alege-ți dieta în funcție de tipul de siluetă
Dieta germană MAX PLANCK – singura dietă care te ajută să slăbești