-

Sfaturi nutriție: Dieta de detoxifiere a organismului după sărbătorile pascale

În timpul sărbătorilor majoritatea dintre noi uităm de alimentația corectă și facem excese. Livia Nena, biolog cu specializare în nutriție, explică ce trebuie să facem pentru a ne simți bine și după sărbători.


Este nevoie de o detoxifiere a organismului, pentru că și kilogramele se dau jos mult mai ușor printr-o dietă de detoxifiere. De multe ori, o dietă cu scopul de a da jos kilogramele acumulate poate fi frânată de toxine.

Cum se acumulează toxinele?

Odată cu acumularea grăsimilor se acumulează și toxinele. Atunci când încărcăm organismul de grăsime și mâncăm în exces, automat se acumulează și toxinele.

Cum știm dacă avem nevoie de detoxifiere? Care sunt semnele prin care organismul ne anunță că e nevoie să luăm măsuri?

Sunt multe semne. În primul rând, chiar îngrășarea propriu-zisă arată că am acumulat toxine. Aspectul pielii nu mai este unul neted și organismul se poate încărca cu așa-numita celulită, iar pielea capătă aspect de portocală.

Apar cearcănele, apare un somn neodihnitor, oboseala, o senzație de greutate în organism, apare transpirația urât mirositoare. Apar staze atât limfatice, cât și sangvine. Pot apărea edeme ale picioarelor, o circulație proastă, o umflare a vaselor de sânge periferice, mai ales a venelor, o respirație mai greoaie, lipsa de concentrare.

Sunt foarte multe aspecte care definesc acumularea de toxine și fiecare persoană are o simptomatologie proprie.

Citeste continuarea pe rador.ro