-

Este bine să mâncăm pâine? Află care este cea mai bună făină pentru pâine

În România, aproape că nu există nicio masă fără pâine. Acest obicei alimentar al românilor nu se regăsește la aproape niciun alt popor occidental. Cu toate acestea, pâinea rămane un produs care provoacă nenumărate controverse cu privire la beneficiile sau dezavantajele pe care aceasta le are asupra sănătății.


Deși există păreri conform cărora nu ar fi indicat să mănânci pâine, acest aliment nu ar trebui exclus în totalitate din viața unei persoane. Este adevărat că în afară de ingredientele de bază, și anume grâul și orzul, acestui produs i se mai adaugă și o serie de aditivi toxici, dar și emulgatori care au scopul de a menține pâinea proaspătă cât mai mult timp.

Toate aceste substanțe adiționale nu sunt benefice organismului nostru însă având în vedere faptul că pâinea conține carbohidrați, fibre, dar și proteine, acest aliment prezintă un aport nutrițional ce nu trebuie să lipsească unei alimentații corecte.

De asemenea, conform părerilor multor nutriționiști, produsele din cereale sunt necesare bunei funcționări a metabolismului, asigurând energia necesară desfășurării unor activități solicitante pe parcursul întregii zile. Mai mult, trebuie menționată eficiența acestui aliment și în ceea ce privește tranzitul intestinal.

Pâinea albă VS Pâinea neagră

Pâinea albă este obținută dintr-o făina rafinată, ceea ce înseamnă că bobul de grâu a trecut printr-un proces de rafinare în urma căruia a pierdut învelișul extern și, odată cu acesta, și multe dintre substanțele sale nutritive. Pâinea obținută este moale și gustoasă, dar lipsită de multe dintre proprietățile nutritive ale grâului integral.

Pâinea neagră este obținută din făină integrală, ceea ce înseamnă că bobul de grâu nu mai trece prin acel proces de rafinare în urma căruia își pierde o mare cantitate de nutrienți. Specialiștii susțin că aceasta este bogată în fibre, vitamine, acid folic, cupru, zinc, magneziu, seleniu și fier.

Citeste continuarea pe yve.ro

Te-ar mai putea interesa si:

O băutură care face cât 100 de abdomene. Topește instant grăsimea de pe burtă
Dieta Zone, preferata vedetelor
O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar...