-

Dieta care previne diabetul și reduce riscul infarctului

Dieta Montignac nu este o dietă în sensul tradițional al cuvântului. Regimul reprezintă o modalitate inovatoare de a pierde în greutate și a o menține la nivelul dorit pentru o perioadă lungă de timp.


Dieta propune un mod liber și echilibrat de a mânca pentru a rămâne în formă și sănătoși. Ideea este de a schimba obiceiurile alimentare: nu ești nevoit să mănânci mai puțin, trebuie doar să alegi alimentele cu înțelepciune.

Regimul este un concept nutritiv original, destinat persoanelor care doresc să piardă în greutate în mod eficient și durabil; să reducă riscurile de insuficiență cardiacă sau să prevină apariția diabetului zaharat.

Regimul este ideal pentru persoanele care mănâncă în mod regulat. Creatorul dietei susține că excesul de greutate nu este cauzat de consumul prea mare de alimente, ci mai degrabă de alegerea alimentației.

Dieta Montignac sugerează o selecție de alimente care ajută la menținerea nivelului de glucoză din sânge, în scopul de a suprima foamea.

Scopul este acela de a evita combinarea de alimente bogate în carbohidrați cu alimente bogate în grăsimi (lipide). Potrivit lui Michel Montignac, acest lucru cauzează creșterea în greutate. (PM)

Dieta Montignac are rolul de a produce scaderea in greutate, dar totodata previne diabetul si reduce riscul infarctului. A fost creata de catre un director al industriei farmaceutice internationale, Michel Montignac (1944–2010) si a devenit celebra in anii ’90, cu precadere in Europa.

Teoria propusa de Montignac gravita in jurul indicelui glicemic: atunci cand acesta se regaseste intr-un numar ridicat in alimentele pe care le mancam, creeaza crampoane la nivelul glucozei din sange, facilitand stocarea grasimilor in organism; insa, prin dieta de fata, indicele glicemic poate fi redus.

In acest articol, va invitam sa va informati despre Dieta Montignac, care a revenit in actualitate.

In ce consta Dieta Montignac?

Cu toate ca la prima vedere pare dificil de urmat, cura de slabire Montignac este destul de simpla daca se studiaza cu atentie regulile speciale referitoare la produsele compatibile, la modul si cantitatea acestora, precum si la indicele glicemic pe care il contin.

Mai mult, simplitatea si convenienta, plus eficacitatea, au facut milioane de oameni din intreaga lume sa o aprecieze.

In primul rand, trebuie sa se renunte la anumite alimente, precum: cartofi, orez, paste, paine si alte produse din panificatie, iaurt gras, unt, inghetata, pepeni, zahar si banane. In schimb, exista o lista destul de mare cu alimentele permise: carne, peste, oua, ciuperci, fructe de mare, legume si orice altceva care nu le contine pe cele nerecomandate.

Trebuie sa se manance minimum de trei ori pe zi – micul dejun sa fie cea mai abundenta masa a zilei, pe cand cina – cea mai usoara. Exista niste reguli stricte si in privinta lichidelor: dupa ce s-a luat masa, nu trebuie sub nicio forma sa se bea timp de cel putin 40–60 de minute.

In plus, este de preferat sa nu se consume alcool, daca nu este specificat in meniu.

Citeste continuarea pe yve.ro

Te-ar mai putea interesa si:

O băutură care face cât 100 de abdomene. Topește instant grăsimea de pe burtă
Dieta Zone, preferata vedetelor
O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar...