-

Cât de des este bine să consumăm peşte şi fructe de mare

Frecvenţa consumului de peşte şi fructe de mare depinde de numeroşi factori, precum greutatea pe care o deţii, dacă eşti însărcinată sau alăptezi, chiar şi tipul de peşte dorit.


Peştele şi fructele de mare au un conținut bogat în Omega 3, în proteine, iar prin consumul lor, nivelul de colesterol ,,rău” va fi mai mic.

În principiu, se recomandă consumul acestora de cel puţin două ori pe săptămână.

Aproape toate tipurile de peşte şi fructele de mare conţin o mare cantitate de mercur, ce ar putea dăuna mai ales în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează. Acest mercur este prezent în oceanele din întreaga lume din cauza poluării industriale, iar peștii și fructele de mare sunt nevoite să îl consume.

Astfel, peştii mai mici consumă o anumită cantitate de mercur, cei mai mari îi vor consuma pe cei mai mici; în acest mod, cei mai mari ajung să prezinte o cantitate enormă de mercur în corpul lor.

Mercurul este toxic pentru inimă şi sistemul nervos.

Femeile însărcinate sau care alăptează

Atunci când acestea au fătul în burtică, este mai sensibil la toxicitatea mercurului decât atunci când ar fi fost deja născut. Deşi atât peştele, cât şi fructele de mare prezintă cantităţi mari din acest element, este totuşi indicat consumul lor, însă doar al acelora care au o cantitate redusă de mercur.

Dar cel mai bine ar fi ca, înainte de a le mânca, să vă întrebaţi medicul asupra a ceea ce este de făcut.

Citeste continuarea pe yve.ro

Te-ar mai putea interesa si:

O băutură care face cât 100 de abdomene. Topește instant grăsimea de pe burtă
Dieta Zone, preferata vedetelor
O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar...