-

Dieta de o săptămână, recomandată de Dr. Oz

Un nou plan de slăbit al celebrului Dr. Oz a câștigat notorietate în ultimul an, datorită eficienței sale dovedite în lupta cu kilogramele în exces. În plus, spre deosebire de alte diete, regimul de slăbit propus de specialistul în nutriție, permite ca o zi pe săptămână să mănânci ceea ce-ţi doreşti.


Planul de slăbit este următorul: pe parcursul a șase zile este absolut necesar să respecți regimul alimentar stabilit, urmând ca a șaptea zi să te răsfeți și să mănânci ceea ce pofteşti, cu condiția ca apoi să revii la meniul dietei.

O altă regulă de aur este aceea că trebuie să începi dimineaţa cu un pahar de apă caldă cu lămâie.

Meniul dietei care te va scăpa de 3-4 kilograme într-o săptămână:

Înainte de micul dejun

- un pahar de apă caldă cu lămâie

Micul dejun

Varianta 1- un ou fiert, un iaurt grecesc cu 2% grăsime şi un fruct
Varianta 2 - un smoothie făcut din: un iaurt grecesc cu 2% grăsime, 1 lingură cu unt de migdale, 1/2 banană, 1 lingură cu seminţe de in măcinate şi gheaţă/apă dacă doreşti să fie mai lichid

Variante pentru gustări

- zece măsline negre/verzi/brune
- un pumn de nuci (nuci româneşti, migdale, caju, arahide, macadamia, fistic)
- un sfert de cană cu seminţe de dovleac sau de floarea-soarelui
- două linguri pe zi cu unt de arahide / migdale / caju

Masa de prânz

Trebuie să conţină de regulă 100 de grame de proteine plus o porţie de carbohidraţi complecşi, susţine specialistul. Pe lângă acestea, acesta susţine că poţi să consumi orice cantitate doreşti de legume care nu conţin amidon (anghinare, sparanghel, sfeclă roşie, varză de Bruxelles, broccoli, conopidă, varză, ţelină, castraveţi, ridiche, vinete, orice verdeţuri, praz, ciuperci, ceapă, ardei, dovleac, vlăstari, roşii, zucchini).

Cina

Va conţine aceeaşi combinaţie precum prânzul, proteine ( peşte, pui, ouă, fructe de mare, fasole, năut, linte) plus carbohidraţi complecşi (ovăz, paste, quinoa sau orez integral), însă într-o cantitate mai mică.

Te-ar mai putea interesa si:

Diete sănătoase. Cum să slăbeşti sănătos şi eficient în trei etape cu regimul Spark

Obține silueta la care ai visat! Iată soluția - dieta disociată de 90 de zile

Te lupți cu kilogramele în exces? Încearcă dieta disociată 3-3-3!