-

A fost descoperit ingredientul magic al dietei mediteraneene

O dietă mediteraneană include obiceiurile tradiționale de alimentație ale oamenilor din țările riverane Mării Mediterane, inclusiv Italia, Franța, Grecia și Spania.


Preparatele din bucătăria mediteraneană variază în funcție de regiune și se bazează în mare masură pe legume, fructe, nuci, fasole, cereale, ulei de măsline și peste.

Dieta mediteraneană a fost asociată întotdeauna cu alimentație sănătoasă. Un studiu din anul 2013 a constatat că persoanele care au urmat o dietă mediteraneană au avut un risc cu 30% mai mic de a dezvolta boli de inimă sau accident vascular cerebral. (PM)

Oamenii de ştiinţă chinezi au dezvăluit secretul succesului dietei mediteraneene. Se pare că aceasta este atât de utilă, deoarece alimentele pe care le conţine sunt bogate în magneziu.

Magneziul are efecte benefice asupra organismului, deoarece reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral şi diabet, scrie dnesplus.bg. Cu toate acestea, magneziul trebuie luat în combinație cu o varietate de produse, pe care dieta mediteraneană chiar le include: peşte, legume cu frunze, nuci, cereale integrale.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Zhejiang din estul Chinei au analizat datele provenite din 40 de studii, cu participarea a peste un milion de persoane din nouă țări. Rezultatele au arătat că produsele cu o cantitate mare de magneziu reduc riscul de boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral cu 12% şi de diabet zaharat de tip 2, cu 26%.

Sursa: rador.ro