-

Topul celor mai frecvente greșeli în dietă, care sunt ușor de evitat

Mănânci puțin dar nu pierzi în greutate? Încercarea de a slăbi te face să te simți frustrată? Dacă faci tot ce este cu putință pentru a pierde din kg în plus, dar fără rezultat, s-ar putea să te sabotezi în ciuda celor mai bune intenții.


O bună nutriție este o parte esențială a unui corp în formă, dar dieta poate fi un lucru greu de stăpânit.

Adevărul, spun experții, este că și atunci când ești la dietă, s-ar putea să mănânci mult mai multe calorii decât crezi.

Există adesea o deconectare între ceea ce știm că ar trebui să facem pentru a pierde în greutate, și ceea ce facem de fapt, în timp ce ținem o dietă. (PM)

Dietele nu sunt simplu de urmat. Chiar daca ai cele mai bune intentii, e foarte usor sa devii victima unor mituri in ceea ce priveste dietele. Iata patru greseli frecvente in dieta care impiedica succesul.

Fara gluten inseamna foarte putine calorii

Elimini cerealele precum graul din alimentele pe care le consumi, dar in locul lor adaugi zaharuri pline de calorii si uleiuri. Daca alegi produse procesate fara gluten, asigura-te ca au in compozitia lor elemente nutritive.

E mai bine sa consumi produse fara gluten, dar naturale. Sunt multe produse naturale fara gluten, precum: quinoa, stir, hrisca si cereale africane.

Exagerezi cu fructele

Fructele sunt alegerea perfecta cand vine vorba de diete. Cele mai multe fructe au un indice glicemic scazut, datorita continutului ridicat de fibre. Dar sunt fructe care pot creste glicemia si pot duce la aparitia unei rezistente la insulina. Astfel de fructe pot deregla hormonul foamei.

Trebuie sa te asiguri ca mananci numai fructe cu un indice glicemic scazut, precum merele si perele, si trebuie sa limitezi consumul fructelor cu un indice glicemic mare precum pepenii, ananasul si fructele uscate.

Citeste continuarea pe yve.ro

Te-ar mai putea interesa si:

O băutură care face cât 100 de abdomene. Topește instant grăsimea de pe burtă
Dieta Zone, preferata vedetelor
O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar...