-

Regimul alimentar al persoanelor cu diabet zaharat

Diabetul este o boală cronică, care a atins proporțiile unei epidemii. Ea afectează în prezent sute de milioane de oameni din întreaga lume.

Cu toate că diabetul este o boală complicată, menținând un control bun al zahărului din sânge puteți reduce foarte mult riscul de complicații.

Diabetul zaharat este în creștere, dar cele mai multe cazuri pot fi prevenite. Luarea de măsuri pentru prevenirea și controlul diabetului nu inseamnă să trăiești privat de anumite lucruri.

A deveni mai activ și a face modificări în ceea ce privește alimentația poate părea o provocare la început. Adoptarea unei diete gustoase, echilibrate, va stimula energia și va îmbunătăți starea de spirit.

Nutriția și activitatea fizică sunt părți importante ale unui stil de viață sănătos atunci când aveți diabet zaharat.

Ceea ce alegi să mănânci, cât de mult mănânci, când mănânci, toate aceste aspecte sunt importante în menținerea nivelului de glucoză din sânge. (PM)

Este cunoscut faptul ca este dificil pentru persoanele diagnosticate cu prediabet sau diabet zaharat sa reuseasca sa scada in greutate, insa dieta si exercitiile fizice pot ajuta in acest sens, diabetul devenind mai usor si mai eficient de gestionat.

Daca kilograme sunt mentinute la cantitatea optima, beneficiile vor fi mai multe daca suferiti de diabet zaharat. Conform medicilor, pentru a slabi corect este nevoie de o alimentatie sanatoasa si de gestionarea corecta a diabetului.

Obiective realiste

Nu trebuie sa sperati sa transformati corpul dumneavoastra dintr-odata, dar se pot stabili niste obiective realiste, precum exercitiile fizice de dificultate medie si consumul unui numar redus de dulciuri. Dupa acesti mici pasi urmeaza o noua treapta:

Citeste continuarea pe yve.ro

Te-ar mai putea interesa si:

O băutură care face cât 100 de abdomene. Topește instant grăsimea de pe burtă
Dieta Zone, preferata vedetelor
O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar...