-

Dieta mediteraneană pe zile – plan complet

Dieta mediteraneană a fost creată de către dr. Ancel Keys (1904-2004) – un om de știință care a studiat efectele dietei asupra sănătății – pe vremea când poposise în Italia – însă a devenit celebră în toată lumea abia în anii '90.


Acest articol iti prezinta calitatile extraordinare ale curei bazata pe mancaruri din zona tarilor de langa Marea Mediterana, cu ajutorul carora poti pierde in greutate, dar care contribuie in primul rand la adoptarea unui stil de viata benefic, ce faciliteaza longevitatea si care este extrem de sanatos in general.

Dieta mediteraneana nu este o cura in adevaratul sens al cuvantului, desi este o metoda nemaipomenita pentru slabit, ci este mai degraba un trai sanatos – incluzand mancarurile, activitatile, mesele cu prietenii si familia, plus vin baut cu moderatie.

Specialistii au catalogat-o drept una dintre cele mai sanatoase din lume. Un alt aspect important este varietatea meselor delicioase, simple, dar sanatoase si pline de savoare, precum: paste din faina integrala cu legume, cuscus aromat, salata greceasca, humus cremos cu pita calda, si sote de spanac cu lamaie.

Pentru a veni in sprijinul femeilor de pretutindeni, Oldways – Scoala Publica pentru Sanatate din Harvard, Oficiul European al Organizatiei Mondiale pentru Sanatate in colaborare cu multi oameni de stiinta din zona Marii Mediterane si din SUA, au dezvoltat si imbunatatit aceasta dieta in 1993, pe care au prezentat-o la o conferinta in Cambridge impreuna cu piramida alimentatiei specifice acestei cure, ce serveste drept reprezentare vizuala a planului de meniuri.

Piramida aceasta continua sa fie un ghid foarte cunoscut care in prezent este recunoscut la nivel mondial pentru promovarea unei alimentatii sanatoase, precum si a unui stil de viata sanatos, fiind implementata in programele de intretinere.

Citeste continuarea pe yve.ro