-

5 greșeli esențiale care împiedică procesul de slăbire

Nu știți la ce dietă să mai apelați pentru a scăpa de kilogramele în exces? Nici mișcarea fizică nu vă ajută să ajungeți la rezultatele mult dorite?

În acest caz este posibil să comiteți una sau mai multe greșeli care împiedică procesul de slăbire. Conform nutriționiștilor, există câțiva factori esențiali, care dacă nu sunt respectați, vă pot transforma dieta într-o pierdere de timp și energie.

În schimb, dacă veți tine cont de aceste reguli și le veți aplica în mod corect și constant, eforturile dumneavoastră vor fi încununate de succes, iar silueta își va recăpăta forma mult dorită.

Iată câteva dintre greșelile pe care le facem în lupta cu kilogramele:

1. Micul dejun este esențial

Dimineața, nivelul de insulină este ridicat, așa că o masă bogată în carbohidrați nu va face decât să crească și mai mult nivelul acesteia. Un nivel ridicat al insulinei atrage după sine poftele alimentare, considerate dușmanii celor care vor să slăbească. Micul dejun trebuie să fie o combinație echilibrată între carbohidrați și proteine. Puteți opta pentru brânză sau două ouă fierte ori un iaurt grecesc cu o banană, o felie de pâine prăjită sau cereale din fulgi de ovăz.

2. Pașii mici și siguri asigură succesul

Oragnismul uman este diferit de la o persoană la alta, ceea ce face ca ceasul slăbirii să bată diferit pentru fiecare dintre noi. Timpul și modul în care slăbim diferă în funcţie de vârstă, sex, metabolism, moştenire genetică, dietă, istoric medical sau exerciţiu fizic. Este de preferat să slăbeşti între două și trei kilograme în fiecare lună şi să nu le mai pui niciodată la loc, decât să slăbeşti mult și repede, cu riscul de a te îngrășa după terminarea dietei.

3. Spune NU înfometării și nu sări peste mese!

Este bine de ştiut că atunci când vă înfometaţi mai mult de 12 ore, rata metabolică scade cu 40%, iar organismul este setat să stocheze caloriile. Poate nu stiați, dar după ce săriți peste mese și stomacul se golește, alimentele sunt depozitate în mod direct sub formă de grăsime. De aceea, experții în nutriție mizează pe gustările mici și dese, fiind recomandate 3 mese principale pe zi și două gustări.

4. Hidratarea are o mare importanță

Apa este esențială atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe. Hidratarea constantă vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Mai mult decât atât, este bine cunoscut faptul că apa nu conține calorii. Aceasta contribuie la eliminarea toxinelor și reduce pofta de zahăr. Consumul de apă înainte de mese vă ajută să controlați cantitatea de alimente înghițite și vă va da o senzație de sațietate.

5. Stresul, un factor perturbator în dietă

Stresul este unul dintre principalii factori care ne împiedică să slăbim. Prea mult stres stimulează glanda suprarenală, care eliberează prea mult cortizol, testosteron şi estrogen. Astfel mâncăm mai mult, iar aceste calorii se stochează mai rapid.