-

Trucuri pentru controlul apetitului

Controlul apetitului nu trebuie sa functioneze doar cu ceaiuri de slabit sau pastile. Dar cum am putea face să nu cedăm ispitelor alimentare de tot felul, când lumea este plină de bunătăţi? Descoperiţi cauzele care duc la excesele de hrană şi însuşiţi-vă metodele cele mai simple de evitare a pericolului.


Creierul nostru a fost astfel construit încât să poftească la mai mult decât are organismul nevoie. Cine îi putea garanta omului primitiv că următoarea masă nu va fi decât peste trei zile? Specia umană a evoluat din epocile în care mâncarea era greu de procurat.

Aşa se face că suntem predispuşi în mod natural să ne alimentăm mai mult decât ne trebuie şi să conservăm surplusul de calorii sub forma grăsimilor. Dar, ca o ironie a sortii, societatea de astăzi ştie perfect să speculeze slăbiciunea umană: varietatea şi abundenta produselor de pe rafturile magazinelor nu ar putea lăsa indiferent nici măcar un ascet! Suntem mereu ispitiți să cumpărăm alimente având cele mai apetisante forme, culori şi arome.

În aceste condiții, mai este de mirare că din ce în ce mai mulți oameni devin supraponderali?

Poate că, în viitor, se va putea influența genetic pofta de mâncare, iar atunci problema obezității va fi rezolvată. Dar până atunci nu ne rămâne decât să conştientizăm acest cerc vicios al abundenței şi al apetitului exagerat şi să încercăm să ieşim din el.

Dacă reuşiti să identificați din timp factorii care vă declanşează pofta de mâncare, veti putea aplica soluții simple şi naturale pentru a gestiona momentele „critice”. Iată cele mai frecvente situații în care, cu siguranță, veti reuşi să vă țineți sub control apetitul:

Lipsa voinţei in controlul apetitului

Să fim serioşi, o persoană pofticioasa este aproape imposibil să se disciplineze astfel încât să nu mai cedeze tentațiilor. Foamea este atât de adânc înrădăcinată în ființa umană, încât cei mai mulți dintre noi nu reuşesc să o controleze prin simpla voință. Dar cum putem face să nu cădem pradă ispitei?

Citeste continuarea pe yve.ro