-

Ai probleme cu hipertensiunea? Dieta recomandată pentru scăderea tensiunii arteriale

Dieta DASH – Dietary Approaches to Stop Hypertension (Abordări Dietetice pentru Stoparea Hipertensiunii) – a fost încurajată de către Institutul Național pentru Inimă, Plămâni și Sânge, din SUA și presupune prevenirea, controlul și stoparea hipertensiunii prin asimilarea unei cantități reduse de sodiu. În acest articol, te invităm să descoperi importanța dietei DASH.


Cura de slabire DASH se bazeaza pe studiile acelui institut american, care a examinat trei planuri de dieta si rezultatele lor. Niciunul dintre aceste planuri nu era vegetarian insa dieta DASH a incorporat mai multe fructe si legume, lactate slabe in grasimi, fasole si nuci.

Aceasta dieta reduce presiunea sistolica sanguina cu 6mm Hg si pe cea diastolica o scade cu 3mm Hg in randul pacientilor care au in mod obisnuit o presiune sanguina ridicata (in ziua de azi poarta numele de pre-hipertensiune). Ca o consecinta, persoanele care au urmat regimul DASH au revenit la o tensiune arteriala de 11 cu 6.

Aceste schimbari ale presiunii sanguine au avut loc fara a se modifica greutatea corporala. Sistemul propus de dieta pentru scaderea tensiunii arteriale este ajustat in functie de cantitatea caloriilor care se asimileaza, incadrandu-se intre 1600-3100 calorii din produsele lactate.

Dieta DASH este bogata in fructe, legume, cereale integrale si alimente uscate cu o cantitate redusa de grasimi; aici se includ: carne, peste, pasari de curte, nuci si legumele cu boabe, verdeturi si este limitata in consumul indulcitorilor si a bauturilor pe baza de zahar, carne rosie si a uleiurilor.

In plus, pe langa efectul sau asupra presiunii sanguine, este creata si pentru a echilibra felul de a manca al persoanelor in general. Rezultatele pierderii in greutate se cunosc atat pe perioade scurte, cat si pe perioade lungi.

Citeste continuarea pe yve.ro