-

Dieta tonică cu țelină te ajută să slăbești 4 kilograme în 7 zile

Recomandată în curele de slăbire, dar și pentru proprietățile sale tonice și curative pe care le are asupra organismului, țelina poate fi considerată un super-aliment.

Aceasta conține cel puțin opt tipuri de compuși care luptă împotriva cancerului. Creșterea diurezei, stimularea activității de drenare a bilei, scăderea nivelului de glucoză din sânge și eliminarea gazelor intestinale sunt câteva dintre efectele sale miraculoase asupra sănătății.

Mai mult decât atât, țelina este una dintre puținele legume care lupta împotriva stresului.

Datorită faptului că asigură o stare de sațietate cu un volum caloric redus, de numai 16 calorii / 100 g, țelina este un aliat puternic în lupta cu surplusul de kilograme.

Urmând câteva reguli de bază care exclud consumul de băuturi alcoolice, băuturi îndulcite, prăjeli și dulciuri, acest regim vă va ajuta să scăpați de 4 kilograme în decurs de o săptămână.

Meniul dietei cu țelină:

Luni: se mănâncă doarsupă de țelină și fructe la alegere (exclus banane). Cele mai indicate fructe sunt: cireșe, grapefruit, portocale, caise, căpșuni, ananas, nectarine, mandarine, mere, prune, piersici, pepene, kiwi și lămâi. Se poate bea o ceașcă de cafea, o cană de ceai și un pahar de suc de afine. Supa de țelină se poate mânca în cantități nelimitate.

Marți: supă de țelină, cartofi la cuptor cu unt și apă plată. În supa de țelină se pot adăuga verdețuri proaspete (cum sunt de exemplu măcrișul, pătrunjelul sau spanacul) și legume de orice fel (vinete, ciuperci, varză, dovlecei, fasole, castraveți, ridiche, morcovi, ardei, conopidă, broccoli, varză de Bruxelles, sfeclă, ceapă, napi). Cartofii copți se pot mânca la prânz, însă nu trebuie exagerat cu ei dacă se dorește să se obțină o talie subțire.

Miercuri: se consumă supă de țelină, în care se pot adăuga și alte legume, iar ca desert se mănâncă fructe la alegere. Bananele trebuie evitate. Se bea multă apă plată.

Joi: începând din această zi se poate mânca și trei banane pentru a oferi corpului necesarul de proteine, vitamina A, potasiu, fier și niacina (vitamina B3). De asemenea cei care doresc un meniu variat și au poftă de lactate, pot consuma și o cană de lapte degresat. Nu trebuie uitat însă de supa de țelină, de fructe și legume.

Vineri: regimul alimentar este mai ușor deoarece cuprinde și 250 g carne de vită sau carne de pui fără piele și grăsimi. Deci, supa de telină poate să conțină și carne, iar dacă se adaugă și roșii gustul ei va fi și mai delicios. Se bea minim 1,5-2 litri apă plată în cursul zilei.

Sâmbătă: supa de țelină cu carne slabă de vită, sau supă de țelină și carne de vită la grătar. Se bea minim 1,5-2 litri apă plată în cursul zilei.

Duminică: supă de țelină cu legume (conopidă, roșii, ceapă) și orez. De asemenea se bea suc de fructe proaspete (exclus bananele) și 3 litri de apă plată.