-

Mănancă și slăbește 1 kg pe zi

Mănancă și slăbește și fructe, legume și cereale. Pastele, orezul, pâinea integrală, legumele și fructele dau un maxim de sațietate, având în același timp un conținut caloric relativ mic.


Ele trebuie să constituie alimentele principale şi nu doar o garnitură la carne. De aceea, este bine ca vegetalele să constituie 2/3 din hrana dvs. Fructele, legumele şi cerealele conțin în plus antioxidanți, care previn procesele de îmbătrinire a celulelor şi bolile asociate acestora.

Consumați băuturi reci. În acest mod, corpul dvs. va cheltui mai multă energie pentru a regla temperatura, decât atunci când beți lichide calde sau la temperatura camerei.

Deşi beneficiul nu este foarte mare, adăugat la toate celelalte, contează. Ați putea slăbi ceva mai mult de o jumătate de kilogram în 3 luni numai consumând 2 litri de apă cu gheață pe zi, în locul aceleiaşi cantități de apă la temperatura camerei, iar efectul ar putea creşte dacă ați înlocui cafeaua fierbinte cu ceai de plante de la frigider.

Nu neglijati proteinele

Deşi alimentatia preponderent vegetariană este cea mai sățioasă şi sănătoasă, nu trebuie neglijat aportul de proteine animale adus de carnea de peşte, pieptul de pui, carnea slabă de vita.

Nu săriti peste micul dejun

Conform unui studiu american, metabolismul persoanelor care nu mănâncă nimic la micul dejun scade cu 5%. Puțin, dar într-un an poate însemna până la 5 kg!
Spuneți nu sedentarismului

Nu este cazul să vă apucati să spălati şi să stoarceți toate rufele manual. Dar ați putea renunța la lift de pildă, făcând din urcatul şi coboritul scărilor un obicei zilnic. Sau puteți să coboriți cu o stație înainte de a ajunge acasă şi să continuați traseul pe jos.

În acest mod, veti consuma 20-100 calorii în plus pe zi, fără un efort prea mare.

Citeste continuarea pe yve.ro