-

Cu ce putem înlocui carnea și lactatele

Putem înlocui carnea și lactatele adoptand un stil alimentar vegetarian cu suficienți nutrienți și vitamine necesare unei bune funcționări a organismului.


Nu trebuie să vă faceți griji din acest punct de vedere. Există o gamă largă de alimente care pot substitui carnea și lactalele, acestea fiind chiar mai sănătoase.

8 solutii pentru a înlocui carnea și lactatele

Cereale integrale

Acestea sunt foarte bogate în vitamina B12, proteine, zinc și fibre. O sursă sănătoasă și care adună unele dintre cele mai importante substanțe nutritive pentru organism.

În această categorie putem include și nucile, ele constituind o bogată sursă de energie, antioxidanți (are un conținut ridicat de vitamina E) și minerale. Tot aici mai adăugăm și migdalele, acestea asigurând o cantitate substanțială de calciu și proteine.

Leguminoase

Lintea, năutul, mazărea, fasolea (în special cea neagră) și multe alte legume care fac parte din această familie. Acestea furnizează organismului un aport bogat de proteine, magneziu, potasiu și fier.

Lapte obținut din diferite semințe și cereale

La capitolul acesta aveți o listă largă de opțiuni, una dintre ele sigur fiind pe placut vostru. Puteți opta pentru unul dintre următoarele tipuri de lapte: de migdale, orz, susan, nuci sau chiar diverse combinații dintre acestea. Așadar nu trebuie să vă faceți griji, opțiuni sunt, trebuie doar să alegeți în funcție de preferințe.