-

Băutura magică preparată din acest condiment te scapă 5 kilograme într-o săptămână

Pare greu de crezut, însă acest condiment banal, folosit adesea în preparatele culinare, are proprietăţi nebănuite, oferind organismului doza de sănătate de care are nevoie.

Este vorba despre pătrunjel, condimentul verde şi aromat nelipsit din reţetele româneşti care însumează o serie de beneficii, printre care amintim: este un antioxidant puternic ce ajută la întărirea sistemului imunitar, previne apariţia celulelor canceroase, ajută la buna funcţionare a rinichilor şi a ficatului, echilibrează sistemul nervos, regenerează pielea.

Ceaiul de pătrunjel, folosit mai puţin la noi, însă foarte popular în Balcani, are puterea de a intensifica proprietăţile curative ale pătrunjelului. Mai mult decât atât, această băutură miraculoasă previne retenția de apă, ajută în procesul de slăbire şi te menţine în formă.

Tot ceea ce trebuie să faci pentru a scăpa de 5 kilograme în 7 zile este să ai un regim alimentar sănătos şi echilibrat, din care să elimini grăsimile, prăjelile, dulciurile şi băuturile carbogazoase şi să bei ceai de pătrunjel, după fiecare masă. Doza zilnică recomandată pentru ceaiul de pătrunjel este dessss un litru.

Pentru prepararea ceaiului, ai nevoie de 5-6 codițe de pătrunjel proaspăt. Pune-le într-o cană și toarnă apă fierbinte peste ele. Acoperă cana cu o farfurie. Peste 15 minute infuzia este gata de băut.