-

Sunt bombă de vitamine! Nu mai curățați cartofii proaspeți! Iată cât de utili sunt în coajă!

Dacă ați asculta medicii nutriționiști, nu ați înțelege clar dacă cartofii sunt nocivi sau benefici. Ceea ce este sigur este faptul că cei noi sunt mult mai utili decât cei vechi.

In compozitia cartofilor se include apa, amidon, 0,9% zaharuri, celuloza, grasimi si proteine, o cantitate semnificativa de aminoacizi, saruri minerale.

Si cel mai important – vitamina C – de 200-300 de ani aceasta leguma acopera necesarul zilnic de aceasta vitamina. Cu toate acestea, stiind ca, in timp nivelurile de vitamine din cartofi a scazut. Cand sunt depozitati pentru o lunga perioada de timp la temperaturi de peste 10 grade, vitaminele din cartofi scad. Acest proces este inevitabil.

Cartofii proaspeti de primavara contin cantitati considerabil de mari de vitamina C si alte vitamine mai puternice decat cele prezentate precum B1, PP, K. Cu toate acestea, celuloza este de doar 0,5%. Cartofii noi si proaspeti nu contin substante chimice toxice.

Intr-o dieta si un stil de viata sanatos nu ar trebui sa uitati sa includeti si cartofi, deoarece sunt scazuti de calorii. Acestia contin doar 80 de calorii, fiind in mod automat un aliment potrivit pentru persoanele supraponderale care doresc sa-si mentina o greutate normala.

Aceasta leguma are si un alt plus – are un efect diuretic.

Citeste continuarea pe bewoman.ro