-

Diete sănătoase. Alimente bogate în seleniu pentru buna funcționare a ficatului

Împreună cu un aport suficient de vitamine, mineralele îți mențin buna funcționare a organismului.


Printre acestea se numara seleniul, care impreuna cu vitamina E ajuta la prevenirea stresului oxidativ si a unor daune ce pot sa apara. De asemenea, sustine metabolismul si este de folos pentru imbunatatirea protectiei la nivel celular.

Mai mult, actioneaza ca un antioxidant extrem de potent si este deci important sa consumi alimente bogate in seleniu pentru o detoxifiere dar si pentru a sprijini functiile unor organe (ficat, glanda tiroida).

Se poate intampla sa suferi de o deficienta de seleniu, iar simptomele cele mai des-intalnite in acest caz sunt: disfunctii ale glandei tiroide, sistem imunitar slabit, infertilitate, depresie, boli de inima, risc crescut de aparitie a cancerului.

Aceasta problema este comuna in anumite zone din lume unde solul nu contine destule minerale (de pilda, in anumite locuri din China) iar deficitul se resimte si prin slabiciune si durere la nivelul muschilor. Valoarea zilnica recomandata de seleniu este de 70 mcg.

Pentru a avea un sistem imunitar puternic, pentru a lupta impotriva unor disfunctii tiroidiene si pentru o cura de detoxifiere necesara, consuma 2-3 portii din urmatoarele surse naturale de seleniu:

Nuci braziliene (6-8 bucati) – 544 mcg
Ton (specia yellowfin, 100 g) – 92 mcg
Halibut (250 g) – 47 mcg
Sardine (o conserva) – 45 mcg
Carne de vita (100 g) – 33 mcg

Citeste continuarea pe curademiere.ro