-

Scapă de 200 de calorii în mai puțin de o oră

Atunci când ții un regim de slăbire, intervin momente în care nu mai poți să urmezi toate regulile.


Fie ca urmeaza sarbatorile sau o aniversare in familie, fie ca te duci la o petrecere sau pur si siplu ai nevoie de o pauza, este usor sa renunti la dieta. Sportul este un mod sigur prin care poti reveni si poti ramane la planul stabilit anterior.

Ti se poate parea imposibil sa arzi caloriile depuse dupa o zi in care ai facut excese, insa metabolismul va functiona si iti vei da un prim impuls pentru a-ti controla reactiile si pentru a refuza tentatiile. Cat despre lipsa de timp, aceasta scuza nu se va mai putea aplica, ai nevoie de mai putin de o ora pentru a scapa de 200 de calorii.

Evident, numarul de calorii variaza in functie de varsta, greutatea ta, de durata cuplata cu intensitatea exercitiilor si de alti factori, insa iata doar cateva idei:

Mergi cu bicicleta – la o simpla plimbare prin cartier, in jumatate de ora, la o viteza constanta (10-12 mph) vei arde 210 calorii; este o activitate grozava pentru toata familia, o modalitate distractiva de a renunta la viata sedentara.

Sari coarda – o activitate care iti aduce aminte de copilarie si care iti pune in miscare tot corpul, mai ales atunci cand nu ai destul timp la dispozitie; in doar 10-15 minute scapi de 200 de calorii.

Urca scarile – uita de lift sau scari rulante, alege calea mai putin comoda si in 30 de minute de urcat si coborat scari, vei scadea 200 de calorii din aportul zilnic.

Danseaza – pe muzica preferata, alaturi de partener, copii sau singura, dansul este echivalent cu sportul; la o sesiune de 40 de minute de distractie vei arde 216 calorii.

Citeste continuarea pe curademiere.ro