-

Greșeala pe care o faci când ești la dietă! Ce spun nutriționiștii

În teorie, pierderea în greutate pare destul de simplă. Mănânci mai puțin, te miști mai mult. Corect? Ha! Oricine a încercat vreodată să slăbească știe că dieta și exercițiile fizice sunt dificile. 

Ți-ai ales un regim de slăbire, ai pregătit toate ingredientele, ai aruncat toate dulciurile și toate tentațiile iar de luni (pentru că întotdeauna vei începe de luni!) te apuci de slăbit.

Stii deja toate regulile, consideri ca trebuie sa reunti la multe alimente si sa mananci multe legume si doar mancaruri sanatoase ca sa slabesti.

Dar desi este o schimbare binevenita pentru un stil de viata echilibrat, trebuie sa ai in vedere o greseala mare pe care nu trebuie sa o faci.

In caz contrar, nu vei slabi, ba chiar te vei ingrasa si nu vei reusi niciodata sa ajungi la greutatea ideala.

Dieteticienii si nutritionistii par a ajunge la un acord – cea mai mare si cea mai des-intalnita greseala este tocmai aceasta renuntare si eliminare completa a unor grupe de alimente.

Simti ca trebuie sa te opresti din a manca tot ceea ce nu se incadreaza in regulile impuse de un anumit regim de slabire. In unele cazuri si in functie de dieta, asta inseamna carbohidrati (inclusiv fructe), dulciuri, alcool, carne sau produse lactate.

Chiar daca aceste schimbari sunt benefice, mai ales in cazul unor mancaruri procesate care nu aduc niciun aport nutritiv, exista si un dezavantaj major: metoda nu functioneaza pe termen lung.

Citeste continuarea pe curademiere.ro