-

5 lucruri de evitat în 2016 pentru o piele frumoasă

Pielea frumoasă este visul oricărei femei. Dacă ai o piele frumoasă, întregul tău aspect va avea de câștigat.


Dar a avea o piele frumoasa nu este ceva ce vine de la sine, ci trebuie sa fii cat mai atenta sa o pastrezi astfel, iar, dupa o anumita varsta, trebuie sa ai grija sa o faci sa fie elastica si stralucitoare.

Dar cele mai multe dintre femei fac o serie de greseli, chiar atunci cand cred ca procedeaza corect. Care sunt aceste greseli care ii pot dauna pielii tale?

Folosirea produselor cosmetice cu parfumuri

Desi miros foarte bine si sunt atat de atractive, iti pot afecta pielea. Se poate intampla sa nu stii ca esti alergica la anumite substante care intra in componenta acestora. Si mai greu este ca nici nu poti afla pur si simplu, asa ca trebuie sa efectuezi un test.

Aplica una sau doua picaturi din respectivul produs cosmetic pe o suprafata mica de piele, intr-o zona mai putin expusa, ca sa nu ai de suferit estetic. Daca dupa 24 de ore nu ai avut o reactie alergica, inseamna ca poti folosi acel produs fara probleme.

In caz contrar, renunta si consulta un dermatolog, pentru vindecarea zonei afectate.

Exfoliere intensa

Cat de interesant ar parea sa iti exfoliezi mai mult pielea imbatranita din anumite zone, nu este bine. Din greseala, poti merge cu aparatul prea adanc, ceea ce iti va rani pielea. La fel si in cazul produselor scurb, care par mai putin daunatoare.

De asemenea, nu utilizati exfolianti pe baza de acizi, pentru ca nu numai ca va poate afecta pielea, dar poate fi de-a dreptul periculos. Lasati aceste proceduri sa fie facute de specialisti, nu este ceva de facut in propria baie.

Citeste continuarea pe imaginea.info